KELLY ; PENUKARAN LCD OPPO F7

 

Hai dan selamat petang kepada anda yang juga merupakan pelanggan kami yang setia bersama kami. Harini pihak IPRO Ampang ingin berkongsikan satu masalah yang telah dialami oleh seorang pelanggan kami.

 

 

SERVIS DI IPRO AMPANG

 

Beliau atau lebih gemar memanggil Kelly, merupakan seorang pengguna Oppo F7 telah datang ke IPRO Ampang dengan mengadu masalah mengenai skrin pada LCD beliau telah retak dengan teruk sehingga memberi kesan terhadap kamera hadapannya.

 

Ini membuatkan beliau merasa sangat risau akan keadaan telefon canggih beliau dimana ianya tidak berfungsi dengan baik pada skrin tersebut. Apa yang salah seorang juruteknik kami buat adalah dengan melakukan pengujian terlebih dahulu menggunakan LCD yang baru dengan cara meleraikan part yang telah rosak itu.

 

Juruteknik kami menggunakan sebuah mesin pemanas sedikit supaya skrin itu dapat ditanggal dengan baik kerana skrin tersebut terdapat gam yang sangat kuat dan kukuh. Setelah proses itu selesai, juruteknik menguji dengan skrin LCD yang baru dan mendapati bahawa kamera pada bahagian hadapan juga perlu ditukar.

 

Proses penukaran dan pembaikan skrin LCD yang baru serta kamera dibahagian hadapan telah mengambil masa 30-45 minit dan hasil yang diberikan sangat memuaskan hati beliau dan amat mempercayai servis yang dilakukan disini.

 

ipro repair iphone pantas ampang

KEDAI REPAIR iPHONE MURAH DAN BERKUALITI | iPRO AMPANG KUALA LUMPUR
Hotline: Tekan untuk telefon (0196000508) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: IPRO – Mobile Fix Ampang KL
Instagram: @ipro_ampang
Website: https://www.iproampang.com.my/

Lokasi:
iPro Ampang
8, 1st Floor,Jalan 1/67B Off, Jalan Mengkudu, Desa Pahlawan Ampang, Kuala Lumpur

 

Bagi perhatian anda semua, sepanjang bulan Ramadhan kami akan beroperasi dari

9:00AM hingga 5:30PM

 

Pin It on Pinterest