Mungkin satu ketika dahulu GPS tidak menjadi satu keperluan yang penting bagi pengguna iPhone kerana kebanyakan aplikasi yang memerlukan penyambungan GPS tidak terlalu meluas. Tetapi apabila teknologi semakin maju dan moden, permintaan aplikasi terhadap penyambungan GPS diperlukan untuk memastikan aplikasi boleh berjalan secara baik.

 

 

Anda boleh melihat sendiri di telefon anda, dimana merata-rata aplikasi meminta izin daripada anda untuk mendapatkan penyambungan GPS seperti aplikasi-aplikasi sosial, permainan dan paling penting aplikasi berbentuk peta dan navigasi seperti Waze.

Jadi penyambungan GPS amatlah penting bagi masa sekarang kerana permintaan yang tinggi, seperti Encik Fahmi yang datang ke IPRO Ampang dengan aduan berkaitan masalah GPS yang tidak tepat dan gagal berfungsi dengan baik.

 

 

Model yang beliau gunakan adalah jenis iPhone 6 dan masalah GPS ini menyulitkan pergerakan dan kerja beliau seharian. Juruteknik kami Merza telah mendiagnosis iPhone beliau dan mendapati masalah berkaitan dengan GPS antena dan itu adalah punca utama mengapa GPS antena dan itu adalah punca utama mengapa GPS beliau gagal berfungsi dengan baik.

Penerangan diberi berkaitan masalah dan alat ganti yang perlu dibuat penukaran serta kos bagi keseluruhan proses tersebut yang mana proses ini hanya memerlukan sekitar 30 minit sahaja untuk iPhone beliau kembali pulih.

Setelah selesai penukaran dibuat, fasa percubaan dilakukan bagi memastikan penukaran GPS antena tersebut berfungsi dengan baik dan semua aplikasi yang menggunakan GPS berfungsi dengan baik. Jaminan selama 3 bulan diberi kepada beliau jika masalah tersebut masih berulang.

Akhirnya, beliau dapat menggunakan aplikasi dengan baik tanpa sebarang masalah, kami mengucapkan terima kasih kerana memberi kepercayaan kepada kami dengan memilih IPRO Ampang sebagai pusat servis telefon beliau.

 

 

KEDAI REPAIR iPHONE MURAH DAN BERKUALITI | iPRO AMPANG KUALA LUMPUR
Hotline: Tekan untuk telefon (0196000508) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: IPRO – Mobile Fix Ampang KL
Instagram: @ipro_ampang
Website: https://www.iproampang.com.my/

Lokasi:
iPro Ampang
8, 1st Floor,Jalan 1/67B Off, Jalan Mengkudu, Desa Pahlawan Ampang, Kuala Lumpur

Pin It on Pinterest