ENCIK KHAMIL ; IPHONE X ; MASALAH SKRIN GELAP DAN LCD TIDAK MENGELUARKAN PAPARAN

 

Ini merupakan salah seorang pelanggan yang datang ke IPRO Ampang untuk menerima servis pembaikan daripada kami.

 

Cracked LCD iPhone X

 

SERVIS PEMBAIKAN KAMI

 

Encik Khamil datang ke IPRO Ampang pada suatu hari ini dengan masalah iPhone X beliau tidak mengeluarkan apa-apa paparan pada skrin. Beliau telah dilayan oleh salah seorang juruteknik kami yang berpengalaman yang bernama Arif. Encik Khamil lalu menceritakan tentang masalah yang dihadapinya itu. Masalah iPhone X Encik Khamil yang tidak mengeluarkan paparan skrin dimaklumkan bahawa ianya terjadi secara tiba-tiba sahaja.

 

Arif kemudian menanyakan jika iPhone beliau ini ada terjatuh sebelum masalah paparan ini berlaku. Beliau menidakkan perkara ini dan memberitahu bahawa masalah ini berlaku selepas beliau membuat update, tetapi beliau juga sudah restore semula dan masalah itu tidak dapat diselesaikan juga. Setelah Encik Khamil menyerahkan iPhone X beliau ke tangan Arif, perkara yang pertama dilakukan oleh Arif ialah menyemak bacaan bateri untuk memastikan kadar arus yang masuk ke dalam iPhone itu adalah normal.

 

Sejurus selepas penyambungan pengecasan dilakukan, telefon itu mengeluarkan nada yang menandakan pengecasan sedang dilakukan, namun begitu skrin iPhone itu masih lagi dalam keadaan yang gelap. Tanpa melengahkan masa Arif terus mengambil LCD yang baru untuk ditukarkan kepada iPhone X Encik Khamil. Selepas memasang LCD yang baru itu, Arif membuat pengujian ke atas LCD itu terhadap sensitiviti sentuhan, ciri 3D Touch, True Tone dan paparan skrin untuk memastikan semua berfungsi dengan baik.

 

Selepas berpuas hati dengan pengujian tersebut, Arif membuat penukaran LCD itu dengan serta-merta. Proses penukaran LCD iPhone X mengambil masa 30 minit sahaja. Encik Khamil juga diberi pemasangan tempered glass secara percuma! Encik Khamil berpuas hati dan menuju ke kaunter bayaran untuk membuat pembayaran! Beliau juga diberi waranti selama satu bulan sekiranya terdapat apa-apa masalah yang berkaitan dengan LCD. Terima kasih kerana menyokong kami dengan membuat pembaikan di IPRO Ampang, Encik Khamil!

iPhone X LCD Screen Repair In KL

ipro repair iphone pantas ampang

KEDAI REPAIR iPHONE MURAH DAN BERKUALITI | iPRO AMPANG KUALA LUMPUR
Hotline: Tekan untuk telefon (0196000508) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: IPRO – Mobile Fix Ampang KL
Instagram: @ipro_ampang
Website: https://www.iproampang.com.my/

Lokasi:
iPro Ampang
8, 1st Floor,Jalan 1/67B Off, Jalan Mengkudu, Desa Pahlawan Ampang, Kuala Lumpur

 

Bagi perhatian anda semua, sepanjang bulan Ramadhan kami akan beroperasi pada masa seperti berikut:-

SABTU – KHAMIS = 9:00 AM hingga 5:30 PM

JUMAAT = 9:00 AM hingga 12:30 pm // 2:30 PM hingga 5:30 PM

                   (rehat 12:30 – 2:30)

                   

Pin It on Pinterest