Salam sejahtera kepada semua pembaca! Saya ingin berkongsikan tentang masalah yang dialami oleh salah seorang pelanggan kami yang bernama Shahirullah.

 

ENCIK SHAHIRULLAH ; IPHONE 6 ; MASALAH IPHONE TIDAK BOLEH MENGAKSES MENU (CONNECT TO ITUNES)

 

iPhone 6 Cannot Activate iPhone (not using up-to-date iOS)

 

Beliau datang ke IPRO Ampang dengan masalah iPhone 6 kawannyaa tidak boleh mengakses menu. Gambar dibawah menunjuk contoh masalah yang dihadapi beliau. Encik Shahirullah menyerahkan iPhone beliau kepada salah seorang juruteknik IPRO Ampang yang bernama Arif. Arif kemudian memaklumkan kepada Encik Shahirullah bahawa masalah seperti ini terdapat dua kemungkinan, sama ada masalah software sahaja atau masalah pada motherboard.

 

 

Penerangan yang jelas daripada Arif kepada Encik Shahirullah tentang kegagalan membuat software akan mengesahkan bahawa masalah itu berpunca daripada motherboard. Masalah motherboard juga boleh membuatkan iPhone beliau tersekat di logo Apple semasa proses software. Encik Shahirullah meragui bahawa ini adalah masalah motherboard kerana beliau memberitahu bahawa sistem operasi (iOS) iPhone itu yang telah lama tidak dibuat update dan berpendapat bahawa ianya tidak melibatkan motherboard sama sekali.

 

Arif menekankan disini dimana Encik Shahirullah perlu mengingati Apple ID dan kata laluan untuk iPhone itu sebelum memulakan software. Ini kerana tanpa Apple ID dan kata laluan, iPhone itu tidak akan dapat diaktifkan. Selepas mendengar penjelasan tentang perkara ini, Encik Shahirullah bersetuju untuk meneruskan dengan membuat software, yang mengambil masa lebih kurang satu jam.

 

Software ini juga membolehkan anda membuat dua pilihan, sama ada untuk mengekalkan data atau tidak. Kegagalan untuk mengekalkan data akan mengakibatkan perlunya membuang data bagi menjayakan proses software ini. Setelah berjaya membuat software yang mengambil masa 30 minit sahaja, iPhone itu diserahkan kembali kepada Encik Shahirullah untuk mengisi Apple ID dan kata laluan. Beliau mengucapkan terima kasih sebelum menuju ke kaunter pembayaran.

 

Terima kasih kerana memilih kami sebagai pusat servis pembaikan telefon anda, Encik Shahirullah!

 

ipro repair iphone pantas ampang

KEDAI REPAIR iPHONE MURAH DAN BERKUALITI | iPRO AMPANG KUALA LUMPUR
Hotline: Tekan untuk telefon (0196000508) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: IPRO – Mobile Fix Ampang KL
Instagram: @ipro_ampang
Website: https://www.iproampang.com.my/

Lokasi:
iPro Ampang
8, 1st Floor,Jalan 1/67B Off, Jalan Mengkudu, Desa Pahlawan Ampang, Kuala Lumpur

 

Bagi perhatian anda semua, sepanjang bulan Ramadhan kami akan beroperasi pada masa seperti berikut:-

SABTU – KHAMIS = 9:00 AM hingga 5:30 PM

JUMAAT = 9:00 AM hingga 12:30 pm // 2:30 PM hingga 5:30 PM

                   (rehat 12:30 – 2:30)

Pin It on Pinterest