NUR IZZATI ; IPHONE 5S ; MASALAH BATERI CEPAT HABIS & HOME BUTTON TIDAK BERFUNGSI

 

Selamat petang kepada semua! Hari ini saya ingin menceritakan sebuah kisah tentang salah seorang pelanggan yang datang ke IPRO Ampang untuk mendapatkan servis pembaikan dan penukaran daripada kami.

 

 

Puan Nur Izzati datang dengan masalah bateri iPhone 5S beliau cepat habis. Beliau juga memaklumkan bahawa Home Button beliau bermasalah dan tidak dapat digunakan. Beliau diberitahu oleh salah seorang juruteknik kami bernama Arif, bahawa Home Button yang rosak hanyalah boleh digantikan dengan Home Button yang baru dan fungsi Touch ID tidak lagi dapat digunakan.

 

SERVIS DI IPRO AMPANG

 

Beliau membuat keputusan untuk menukar juga Home Button dan bateri telefon beliau. Penukaran kedua-dua Home Button dan bateri mengambil masa 30 minit sahaja. Semasa membuat penukaran ini, Arif mendapati bahawa riben Home Button beliau tercabut dan inilah yang membuatkan Home Button dan Touch ID tidak dapat berfungsi. Arif juga memaklumkan kepada Puan Nur Izzati bahawa terdapat juga skru yang tercabut dari tempat asalnya.

 

Selepas penukaran bateri dan Home Button dilakukan oleh juruteknik kami, juruteknik kami melakukan pemeriksaan ke atas iPhone 5S dengan menyemak status Bateri untuk memastikan ianya berada pada kapasiti yang penuh. Arif juga memastikan Home Button yang baru ditukar itu berfungsi dengan baik sebelum memulangkan kembali kepada Pn Nur Izzati.

 

Kami ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada Pn Nur Izzati kerana memilih kami sebagai pusat pembaikan telefon anda. Kami harap anda berpuas hati akan servis yang kami berikan kepada anda!

 

ipro repair iphone pantas ampang

KEDAI REPAIR iPHONE MURAH DAN BERKUALITI | iPRO AMPANG KUALA LUMPUR
Hotline: Tekan untuk telefon (0196000508) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: IPRO – Mobile Fix Ampang KL
Instagram: @ipro_ampang
Website: https://www.iproampang.com.my/

Lokasi:
iPro Ampang
8, 1st Floor,Jalan 1/67B Off, Jalan Mengkudu, Desa Pahlawan Ampang, Kuala Lumpur

Pin It on Pinterest